Provincie UTRECHT
Gemeente UTRECHT
3509351135123513351435153521352235233524352535263527352835313532353335343541354235433544354535463551355235533554355535613562356335643565356635713572357335813582358335843585

Kaart van Utrecht


Postcodes Utrecht

Wil je een postcode zoeken in utrecht? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Deze pagina is speciaal ontwikkeld om een overzicht te bieden van alle postcode (combinaties) in utrecht. Weet u de straat in utrecht al kunt u deze ook invoeren in onze ‘postcode zoeken tool’ bovenin de site.

Postcode Utrecht

Een postcode zoeken in Utrecht is snel gebeurd door gebruik te maken van onze postcode database. Met het invoeren van slechts twee gegevens heb je de juiste postcode zo bij de hand. Of je nu op zoek bent naar de postcode van Utrecht University of van een familielid, hier vind je altijd snel en eenvoudig de juiste postcode in Utrecht. Niet alleen kun je een postcode Utrecht zoeken, maar als je de postcode al weet, kun je een adres zoeken. 

Postcode zoeken Utrecht

De stad Utrecht is opgedeeld in verschillende wijken. De postcodes die in deze stad voorkomen zijn 3509 tot 3585. Je kunt deze wijken vergelijken met de indeling van stadsdelen. De wijken zijn Binnenstad, Oost, Leidsche Rijn, West, Overvecht, Zuid, Noordoost, Zuidwest, Noordwest en Vleuten-De Meern. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied. De postcodecijfers van de binnenstad van Utrecht, beginnen met de postcodes 3511 tot 3512. De straat bepaalt de letters die achter de postcode Utrecht staan. Je hoeft niet de wijken te kennen om de postcodes op te zoeken, een straatnaam is voldoende.

Bezienswaardigheden Utrecht

In Utrecht zijn tal van bezienswaardigheden te bezoeken. En de meeste bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar. De Dom van Utrecht ligt in het postcodegebied 3512, evenals het Centraal Museum. Shoppen in deze stad doe je vanuit Hoog Catharijne, dit heeft als postcode 3511. Het Centraal Station biedt toegang tot de winkels in dit winkelcentrum. Van daaruit loop je de binnenstad in. De leukste winkels en boetieks vind je aan de Steenweg en de Oude gracht, de bekendste gracht van Utrecht. Deze liggen ook in postcodegebied 3511.

Museum Utrecht

Utrecht kent vele musea, welke leuk zijn voor jong en oud. Het Centraal Museum Utrecht bijvoorbeeld biedt mooie exposities aan die zeker een bezoek waard zijn. Het Spoorwegmuseum is een paradijs voor iedere treinliefhebber. Ook kinderen vinden het erg leuk om te zien hoe een ouderwetse stoomlocomotief eruit ziet. Door de postcodes van de verschillende locaties van te voren op te zoeken, kun je een route uitstippelen om zo je bezoeken te plannen. Wanneer je van plan was om gebruik te maken van het openbaar vervoer, kun je zo op voorhand de reistijden nakijken en zien welke mogelijkheden er zijn.

Utrecht University

De Universiteit van Utrecht is één van de grootste universiteiten van Nederland. De UU heeft zeven faculteiten, de gebouwen liggen verspreid over de stad. Ook buitenlandse studenten studeren hier, vandaar dat het vaak Utrecht University genoemd wordt. Niet alleen jonge studenten studeren aan de UU, maar ook oudere studenten die promoveren. De Universiteit van Utrecht is een belangrijk herkenningspunt in de stad die iedereen kent. Het maakt deze stad dan ook echt een studentenstad. Elk jaar komen er veel nieuwe studenten bij.

Postcode jaarbeurs Utrecht

De jaarbeurs Utrecht is een evenementenlocatie waar je terecht kunt om een beurs of een event te bezoeken. De meeste bekende Nederlandse beurzen worden hier gehouden. Het ligt in Zuidwest, in het postcodegebied 3521 en is gemakkelijk vanuit de snelweg te bereiken. Parkeren is geen probleem bij de jaarbeurs. Er zijn volop parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je verzekerd zijn van een plaats, dan kun je deze vooraf reserveren. Ook het veel bezochte Beatrixtheater ligt hier op loopafstand vandaan. Door 3521 AL in je navigatie in te stellen, vind je de weg eenvoudig.

Utrecht hotel

Wanneer je een goede locatie voor je hotel wilt vinden, kun je aan de hand van de postcode Utrecht een goed beeld krijgen of het een centrumlocatie betreft of een buitenwijk. De binnenstad heeft als postcodecijfers 3511 en 3512. Mocht je het Beatrix theater willen bezoeken of de Jaarbeurs Utrecht dan kun je beter in het postcodegebied 3521 een hotel zoeken. Het openbaar vervoer werkt prima. Ook het vinden van een parkeerplek, zelfs in de binnenstad is geen enkel probleem.

Utrecht Netherlands

Niet alle toeristen hebben deze stad bovenaan op hun verlanglijstje staan. Toch biedt de binnenstad veel gezellige terrassen, leuke winkels en goede restaurants. Een bezoek aan Utrecht wordt vaak gecombineerd met andere steden, zoals Amsterdam. Door de goede treinverbinding sta je vanuit Amsterdam binnen een uur, in het hartje centrum van de stad. De Dom van Utrecht en het Centraal Museum zijn geliefde trekpleisters voor toeristen. De hotels in de binnenstad worden veelal geboekt door buitenlandse toeristen, met name de budget hostels zijn erg populair.

Omliggende postcodegebieden Utrecht

Utrecht is een uitvalsbasis voor mensen die graag de natuur rondom de stad willen aanschouwen, zoals de Utrechtse Heuvelrug. Fietsers, wandelaars en vogelspotters trekken er graag op uit naar de natuurgebieden rondom Soest, De Bilt, Zeist en Leersum. De plaatsen liggen relatief dicht bij de stad. Regelmatig wordt een bezoek aan de stad gecombineerd met fietstochten in de natuur. Ook alle postcodes van deze plaatsen, zoek je eenvoudig op met onze postcode Utrecht tool. Zo heb je de juiste adresgegevens bij de hand.