Provincie NOORD-HOLLAND
Gemeente HILVERSUM
12111212121312141215121612171218122112221223

Kaart van Hilversum


Postcodes Hilversum

Wil je een postcode zoeken in hilversum? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Deze pagina is speciaal ontwikkeld om een overzicht te bieden van alle postcode (combinaties) in hilversum. Weet u de straat in hilversum al kunt u deze ook invoeren in onze ‘postcode zoeken tool’ bovenin de site.

Postcodes Hilversum

Wil je een postcode uit Hilversum vinden? Kijk dan op deze pagina en vind de postcode die je zoekt. In één oogopslag heb je een overzicht van alle postcodes die Hilversum heeft. De Postcodes zijn gerangschikt en op één pagina terug te vinden. Ook vind je hier de ‘postcode zoeken tool’ waarmee je elke postcode kunt vinden.

Feiten over Hilversum

Hilversum is een groenrijke stad in de provincie Noord Holland. Hilversum heeft 88.000 inwoners en kent veel chique villawijken. Het vormt ook een onderdeel van de landstreek het Gooi. Er zijn veel grote villa’s en is daardoor een aantrekkelijke stad voor bekende en rijke Nederlanders. Er zijn in de loop der jaren verschillende villaparken gebouwd in Hilversum. Hilversum is ook een mediastad omdat daar veel landelijke mediabedrijven hun onderkomen hebben. Voor Nederland is het mediapark het middelpunt van de mediabedrijven.

Postcodecombinaties Hilversum

Hilversum heeft 12 verschillende postcodenummers. Alle postcodes van de stad Hilversum beginnen met de cijfers 12 en voor elke verschillende postcode komen daar twee verschillende cijfers bij en vervolgens wordt deze aangevuld met een lettercombinatie van twee letters. Op deze pagina vind je een overzicht van alle postcodes van Hilversum. Alle dorpen die om Hilversum heen liggen beginnen ook met dezelfde postcodecijfers 12. Dus begint de postcode die jij zoekt met de cijfers 12, maar staat deze niet hier op de lijst? Dan is het waarschijnlijk van een nabij gelegen dorp.

postcodes centrum en mediapark Hilversum

De postcodecombinatie van de postcodes in het centrum van Hilversum zijn te herkennen aan 1215. Alle omliggende straten in het centrum hebben deze postcode aangevuld met een andere lettercombinatie. Een andere belangrijke postcode in Hilversum is die van het mediapark. Het mediapark trekt veel bezoekers en de postcode van het mediapark is wellicht de weest gezochte postcode. De postcode die hierbij hoor is 1217. Het adres van het Mediapark is: Mediapark, Media Parkboulevard 11, 1217 WE Hilversum

Postcode zoeken tool

Met de ‘postcode zoeken tool’ vind je een postcode bij een straatnaam en/ of huisnummer. Je kunt op deze pagina namelijk de gegevens in de tool invullen en daarmee de postcode terugvinden die je zoekt. Zoek je een adres en heb je alleen de straatnaam tot je beschikking? Geen probleem, want met de ‘postcode zoeken tool’ kun je het adres compleet maken. De ‘postcode zoeken tool’ werkt ook als je alleen een postcode hebt en juist een straatnaam erbij zoekt.