Provincie GRONINGEN
Gemeente GRONINGEN
9711971297139714971597169717971897219722972397249725972697279728973197329733973497359736973797389741974297439744974597469747

Kaart van Groningen


Postcodes Groningen

Wil je een postcode zoeken in groningen? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Deze pagina is speciaal ontwikkeld om een overzicht te bieden van alle postcode (combinaties) in groningen. Weet u de straat in groningen al kunt u deze ook invoeren in onze ‘postcode zoeken tool’ bovenin de site.

Postcodes Groningen

Ben je op zoek naar een postcode uit de stad Groningen, maar kun het niet vinden? Vind dan op deze pagina de postcode. Je vind hier namelijk alle postcodes van de stad Groningen. Alle postcodes zijn overzichtelijk weergegeven zodat je direct kunt zien of de postcode die jij zoekt er bij is. Heb je alleen een straatnaam? Gebruik dan de handige postcode zoeken tool op de pagina.

Feiten over Groningen

Groningen is een stad met ongeveer 187.000 inwoners en kan daarmee als de grootste stad in het noorden van Nederland gerekend worden. De stad Groningen valt onder de gemeente Groningen en hoort ook weer bij de gelijknamige naam de provincie Groningen. Naast de stad Groningen worden ook een aantal omliggende dorpen gerekend tot de gemeente Groningen. De stad Groningen is tevens de hoofdstad van de provincie Groningen. De gemeente Groningen is met haar omvang en inwonersaantal de zesde grootste gemeente van Nederland te noemen.

Adres Rijksuniversiteit Groningen

Groningen staat bekend als een studentenstad. Met de Rijksuniversiteit Groningen en een aantal hogescholen zoals StendenHogeschool en Hanzehogeschool, trekt de stad Groningen veel jonge mensen aan. De stad Groningen kent daarom een hoog percentage jonge mensen en is een levendige stad met veel cultuur en uitgaansmogelijkheden. Zo heeft de stad een paar oorlogsmonumenten en rijksmonumenten die veel bezoekers trekken. De universiteit van Groningen heeft ook een landelijke bekendheid en trekt veel bezoekers aan uit binnen en buitenland. Het adres van de Rijksuniversiteit Groningen is één van de meest gezochte adressen in Groningen. Het Adres van Rijksuniversiteit Groningen: Rijksuniversiteit Groningen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS Groningen

Adres Groningen Airport

Groningen heeft ook een luchthaven, luchthaven Groningen Airport Eelde, die zowel chartervluchten voor vakantiegangers vervoert als wel voor lijnvluchten voor een aantal steden in Europa wordt ingezet. Het adres van de luchthaven wordt daarom ook vaak gezocht. Het adres is: Luchthaven Groningen Airport Eelde Machlaan 14a 9761 KT Eelde De luchthaven is niet in de stad Groningen gevestigd maar in het nabijgelegen dorp Eelde en heeft daarom een postcode die afwijkt van de postcode van de nummers van de stad Groningen.

Postcodes Stadsdelen en wijken Groningen

De stad Groningen kent 5 stadsdelen en groot aantal wijken. De stadsdelen zijn; Binnenstad, Oude wijken, Noordwest/Hoogkerk, Noorddijk en Zuid. De Binnenstad, Oude wijken en Zuid horen in hun geheel bij de Stad Groningen. Noordwest/Hoogkerk en Noorddijk omvatten ook kernen van de gemeente. Elke wijk heeft weer een eigen postcode. Groningen kent 31 verschillende postcodenummers. Ze beginnen altijd met 97 en worden aangevuld met nog twee andere cijfers. Op deze pagina zie je welke postcodes dat precies zijn. Het zoeken naar de juiste postcode in een grote stad als Groningen vergt wel wat zoekwerk. Met deze pagina wordt je zoektocht vergemakkelijkt en heb je een overzicht van alle postcodes van de stad Groningen.

Postcode zoeken tool

Voor de stad Groningen kun je met de ‘postcode zoeken tool’ een postcode zoeken die bij een bepaalde straat en huisnummer hoort. Als je een straatnaam en huisnummer hebt, dan is het zoeken nog gemakkelijker. De tool helpt je om op een eenvoudige manier een postcode te vinden bij een straatnaam. Dus heb je een straatnaam van een huisadres of misschien wel een museum of bedrijf, dan kun je met deze tool de juiste postcode vinden voor bijvoorbeeld je navigatie of als je iets op de post wilt doen. Heb je geen straatnaam maar alleen een postcode? Dan kun je natuurlijk ook de straatnaam achterhalen met de ‘postcode zoeken tool’. Je vult dan de straatnaam in en krijgt binnen enkele seconden de bijbehorende postcode.