Provincie NOORD-BRABANT
Gemeente EINDHOVEN
561156125613561456155616562156225623562456255626562756285629563156325633564156425643564456455646564756515652565356545655565656575658

Kaart van Eindhoven


Postcodes Eindhoven

Wil je een postcode zoeken in eindhoven? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Deze pagina is speciaal ontwikkeld om een overzicht te bieden van alle postcode (combinaties) in eindhoven. Weet u de straat in eindhoven al kunt u deze ook invoeren in onze ‘postcode zoeken tool’ bovenin de site.

Postcodes Eindhoven

Op deze pagina kun je postcodes zoeken uit de stad Eindhoven. Het is een handige manier om in één oogopslag een overzicht te hebben van de postcodes van de stad Eindhoven. Op deze pagina is namelijk de verzameling van postcodes vermeld van de hele stad en kun je op een simpele manier nagaan welke postcodes horen bij Eindhoven. Ben je dus op zoek naar een postcode uit de stad Eindhoven? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres.

Feiten over Eindhoven

Eindhoven is een betrekkelijk grote stad in het zuiden van Nederland. Eindhoven staat bekend om het bedrijf Phillips en wordt ook wel de Nederlandse lichtstad genoemd. Deze grote stad kent ruim 200.000 inwoners en het aantal inwoners groeit nog elk jaar. De gemeente Eindhoven is ook te rekenen als de vijfde grootste gemeente van heel Nederland.

Gemeente Eindhoven

Met een oppervlakte van 88km2 kun je je wel voorstellen dat het hoort tot één van de grote steden in Nederland. Officieel valt de stad ook tot de gemeente Eindhoven. Naast de stad Eindhoven kent de gemeente nog een aantal steden en dorpen die bij de gemeente Eindhoven gerekend worden. Deze gemeente valt weer onder de provincie Noord-Brabant en ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant.

Postcode Eindhoven Centrum

De postcodes in het Centrum van Eindhoven wordt gekenmerkt door de 5625 in het postcode. Hierin vindt u over het algemeen het grote winkelcentrum Woensel.

Adres Eindhoven Airport

Eindhoven kent ook een eigen luchthaven. Het adres van de luchthaven wordt veel gezocht. Het adres van Eindhoven airport: Luchthavenweg 25, 5657 EA, Eindhoven Het postcode wijkt enkele nummers af van de nummers in het centrum, omdat de luchthaven buiten de stad gevestigd is. Alle plaatsten rondom de stad Eindhoven beginnen met dezelfde postcodecijfers en zijn te herkennen aan de cijfers 56. Zit de postcode die jij hebt dus niet in het overzicht van de postcodes van de stad Eindhoven, dan is het waarschijnlijk een postcodes van een aangrenzende stad op dorp. Als je voor zo’n grote stad als Eindhoven op zoek bent naar een bepaalde postcode dan betekent het dus dat je best wat postcodecombinaties af moet om de juiste postcode te vinden. Het is daarom erg handig dat je op deze pagina hulp krijgt en een overzicht hebt van alle postcodes die Eindhoven kent. Ook als je alleen een adres uit Eindhoven hebt kun je op deze pagina de juiste postcode erbij zoeken.

Postcodes Stadsdelen Eindhoven

De stad Eindhoven is opgedeeld in stadsdelen. In totaal bestaat de stad uit zeven stadsdelen; Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Gestel, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Woensel-Zuid. Elk stadsdeel is weer onderverdeeld in wijken met een zelfde postcode.

Postcodecombinaties

In totaal zijn er 20 verschillende postcodenummer in de stad Eindhoven. De postcodes van de stad Eindhoven beginnen met de cijfers 56 en worden voor elke wijk opgevolgd doortwee andere cijfers. Boven aan de pagina kun je alle verschillende combinaties van postcodes terugvinden. Alle postcodes zijn dus op één pagina gebundeld om een goed overzicht te geven van de verschillende postcodes die Eindhoven heeft.

Postcode zoeken tool

Met de ‘postcode zoeken tool’ kun je ook een postcode zoeken die bij een bepaalde straat en huisnummer hoort. Wanneer je al wel een straatnaam en huisnummer uit Eindhoven hebt en je de bijbehorende postcode wilt achterhalen dan kun je deze tool gebruiken. De tool is gemakkelijk en zorgt ervoor dat je op een snelle manier de postcodes kun achterhalen. Je hoeft hierboven alleen de straatnaam en huisnummer in te voeren en dan rolt de juiste postcode er zo uit. Deze tool is erg handig als je bijvoorbeeld alleen een straatnaam hebt van het adres van je familie of vrienden en ze een kaartje wilt sturen. Andersom kun je ook met een postcode een bij behorende straatnaam zoek. De postcode zoeken tool kan je ook helpen om te controleren of je wel een juiste postcode hebt. Als een adres hebt kun je namelijk checken of de postcode die je hebt klopt en of het daadwerkelijk een postcode uit Eindhoven is.